4BT med Vingar är ett video och facebookprojekt för 4BTs och DUV vingens medlemmar.

onsdag 5 mars 2014

Den första träffen

Hur beter folk sig på nätet egentligen?

Måndagen den 3 mars körde projektet officiellt igång.

Vi samlades i Vegahuset, som kommer att fungera som bas för projektet, åtminstone nu i början. På det första mötet hade vi Facebook och online säkerthet som tema.

Carina Frondén från Lättläst it var med och berättade åt oss om vad som lönar sig att tänka på då man skall börja använda Facebook.

Sociala nätverk är egentligen som samhällen i sig bara att de är i digital form på nätet, i den så kallade cyberrymden. På Facebook finns alla möjliga instanser representerade. Man kan se nyheterna, shoppa, utforska nya platser, träffa gamla kompisar och kanske lära känna nya. Det är just på grund av att Facebook är så stort som man måste passa upp litet också.

Carina pratade om för oss att man till exempel inte skall dela ut sin personliga information, så som telefonnumror och kontaktuppgifter till folk som man inte träffat förr. Man skall heller inte ladda upp bilder på sig själv eller andra som folk kan uttnytja på något sätt. Man får vara ärlig och ha skoj men man måste fundera efter så att man inte säger någonting som kan såra någon också.

4BT Med Vingar

Vi i projektet kommer att lära oss att använda Facebook för att berätta och visa åt andra vad vi gör då vi träffas. Det finns så många som aldrig ens hört om att det finns någonting som stödpersonverksamhet och det här kommer vi tillsammans att hoppeligen kunna ändra på.

På nästa träff kommer vi att bli fotograferade så sen efter det får ni se hur vi ser ut!

1 kommentar :

  1. Tack till alla aktiva deltagare och ett stort tack till Carina för en bra och lärorik föreläsning. Jag väntar med iver på att se foton och filmmaterial från projektet i närmaste framtid. Och vi ska komma ihåg att man inte ska ladda upp foton på nån annan utan att fråga först,en viktig poäng i föreläsning om internet. Hälsningar, Nonni.

    SvaraRadera

Tack för ditt meddelande!